Ali naj moj pes nosi oblačila

Ali naj moj pes nosi oblačila

Pasja oblačila se lahko uporabljajo velikokrat, ne samo za pusta. Moja prva misel je vedno: če je varen za mojega psa? Ali je plašček, kostum,.. narejen iz nestrupenega materiala? Mogoče me samo skrbi preveč, ampak tukaj je nekaj stvari, ki jih je dobro upoštevati pri udobju in varnosti vaših hišnih ljubljenčkov.

Psi se ne razlikujejo od ljudi, ko se spremeni vreme. Tudi oni se počutijo neprijetno, ko temperatura pade. Veliko veterinarjev pozimi predlaga dodatno zaščito za vašega psa.

Zdi se mi zelo pomembno upoštevati potrebe hišnih ljubljenčkov. Zelo mlad pes oz. starejši pes je bolj dovzeten za sobne temperature. Kratkodlaki pes oz pes, ki se hitreje prehladi, potrebuje oblačilo v hladnejših dneh. Mala pasme psov, kot so Chihuahuas, Dachhunds in Toy Poodles so zelo občutljivi na hladno vreme. Psi z zelo kratko dlako, kot so Boxerji, Staffordshire Bull Terierji, Greyhounds in Weimaraners, so še posebej občutljivi na mraz v vetrovnem vremenu.


Vsi psi bodo občutili korist, ko jih boste oblekli, ne glede na to kakšne vrste dlako imajo in kako so veliki. Za vsakega psa posebej je potrebno razmisliti kašne vrste potreb ima, vendar pa se bo vsak pes v mrzlih dneh bolje počutil s toplim pasjim oblačilom.

Sama imam Maltežana, ki ima sicer dolgo dlako, vendar pa nima poddlake, ki bi ga ščitila pred mrazom v hladnih dneh in po dežju. Tako da uporabljam zimske plaščke in dežne plaščke, ne zaradi njegovega boljšega izgleda, temveč zaradi njegovega zdravja.

Tudi poleti so včasih potrebna oblačila za hišne ljubljenčke, kot je rešilni jopič za pse. Niso vsi psi dobri plavalci. Poleg tega, če vaš pes potuje z vami na čolnu lahko pride do nenadne nevihte in mu lahko rešilni jopič reši življenje.

Kaj je pomembno pri iskanju pasjih oblačil?


Najbolj pomembno je, da je psu udobno in prijetno. Dobro preverite, če mu je oblačilo prav, če mu ni pretesno ali preveliko in če je varno . Poleg tega tudi zagotovite, da oblačilo na enostaven način oblečete in slečete. Material mora biti dobro narejen in mora varovati vašega psa pred vremenskimi vplivi.

Bodite pozorni, ko spustite psa iz vrvice medtem, ko ima na sebi oblačilo. Morda to zveni humoristično, ampak ... , če se vaš pes dolgočasi ali ne mara oblačil,je lahko rezultat le-tega uničeno oblačilo.


Kako izbrati pasje oblačilo?

Oblačenje psov je postal pravi užitek. Nekatera pasja oblačila lahko dejansko koristijo našim hišnim ljubljenčkom, jih grejejo pozimi, varujejo pred dežjem,.... Pomembno pa je, da nikoli ne žalite svojega psa,ko je oblečen in se mu ne posmehujete. Sicer bo postal prepričan, da je kaj storil narobe in bo zasovražil oblačenje.

Torej, kaj morate vedeti pri iskanju pasjih oblačil?

- material
- velikost
- barva
- kako je obstojno
- varnost
- ali je pralno
- stil
- dizajn
- lahko oblačenje
- udobnost

Ali boste izbrali oblačila za zabavo ali zaradi udobja in varnosti, boste želeli izbrati oblačila iz dobrega, kakovostnega materiala, ki se enostavno čisti?

Dizajn, barva in slog oblačil so odvisni od vas, ker vaš pes verjetno ne bo izrazil svojega mnenja. Kape, sončna očala, majice in drugi dodatki lahko dodajo barvo, živahnost in stil v garderobo vašega psa. Pasja oblačila, ki so namenjena za varnost, kot so plaščki z odsevnim trakom, zimski plaščki, zimski pajaci za pse, pasje bunde, dežni plaščki, so lahko elegantni in lepih barv.

Ne pozabite tudi na pse večjih pasem, saj jih je veliko, ki so bolj občutljivi na vremenske vplive. Če vaš kuža biva z vami v stanovanju, je takoj bolj podvržen nizkim temperaturam, sploh če ima kratko ali tanko dlako. Zatu tudi njemu privoščite dežni plašček ali zimski plašček za večje pse.

Prepričajte se, da so pasja oblačila udobna, da ga ne tiščijo in da ga ne drgnejo na občutljivih področjih, kot je trebuh in pod tačkami.

Idealna pasja oblačila so lahka in udobna, z enostavnim pritrjevanjem. Pasja oblačila morajo biti izdelana iz neškodljivega materiala. Morajo biti pralna, vzdržljiva in odporna proti vremenskim vplivom. Pasja oblačila morajo vašemu psu omogočiti, da opravi svojo »potrebo«, ne da bi s tem umazal svoje oblačilo.

Varnostni in nakupovalni nasveti za pasja oblačilaVarnost pasjih oblačil je ključnega pomena. Da bi preprečili morebitne poškodbe pasjega oblačila, je dobro da ga imate pod nadzorom, če je spuščen ali pa ves čas na povodcu.


Pri izbiri in uporabi pasjih oblačil se zabavajte. Naj se tudi vaš pes zabava, vendar pa ga ne smete žaliti in zasmehovati. Oblačenje psa pred zaščito pred vremenskimi vplivi ali oblačila ob posebnih priložnostih je lahko odličen način za preživljanje časa s svojim najboljšim prijateljem.