Zakaj psi jedo travo?

Zakaj psi jedo travo?

Za pse ni znano, da so izbirčni jedci. Če mu boste še tako skrivali in prepovedovali, bo on vedno našel način, da se dokoplje do ostankov hrane in druge neustrezne hrane.

Psi so predvsem zveri (mesojedci). Čeprav obožujejo meso, pa lahko preživijo tudi z uravnoteženo vegetarijansko prehrano. Kot vsa živa bitja, tudi psi potrebujejo uravnoteženo kombinacijo maščob, ogljikovih hidratov, beljakovin, vitamininov, mineralov in vode v prehrani, ki zagotavlja dovolj kalorij, da zadovoljijo svoje vsakodnevne potrebe

Ne ve se točno, zakaj imajo psi radi travo, čeprav obstaja veliko teorij.

Ali psi jedo travo, da bruhanjo? Ali bruhajo, ker so jedli travo? Večina veterinarjev meni, da psi jedo travo preprosto zato, ker jim je všeč, bruhanje pa je samo proces, ki nato sledi. Ko psi jedo travo, trava deluje kot dražljaj in povzroči bruhanje. Ampak na žalost niso dovolj pametni, da bi zaužili travo kot zdravilo, ko imajo želodčne težave.

Nekateri veterinarji menijo, da psi jedo travo, ker v njihovi prehrani manjka zelenjava.

Ni važno kaj je razlog, da vaš pes je travo, saj s tem ni nič narobe in vam ni potrebno skrbeti za to. Bodite pozorni samo na to, da vaš pes ne je trave, ki je bila obdelana z gnojili, pesticidi in herbicidi. To lahko povzroči želodčne motnje ali še huje težave za vašega psa.